Recipes from Ingredient: Kersen
De kers of kriek is een populaire vrucht: ze is klein, bolvormig en bevat meestal een pit. Technisch is het een steenvrucht. Kersen behoren, net als pruimen, tot de steenvruchten en ze zijn familie van de roosachtigen. Het vruchtvlees bevat een steenachtige pit.
Kersenvlaai
Kersenvlaai, Een heerlijke vlaai met kersenvulling. Ik heb hem een tijdjes geleden al 2 keer gemaakt en gisteren weer om de thuiskomst van mijn ouders van hun vakantie t vieren! Het komt oorspronkelijk uit een heel oud kookboekje van Dr. Oetker uit 1940 of rond die tijd.
Read moreSchwarzwalder kirschtorte taart
Deze Schwarzwalder kirschtorte is een overheerlijke taart van chocoladebiscuitdeeg met slagroom, kersen en chocoladeschaafsels.
Read moreKersentiramisu
Voor degenen die mij al langer volgen een oude bekende :) Een heerlijke variatie op de bekende tiramisu met koffie en lange vingers is deze kersentiramisu. Let op dat je geen kersen uit een pot gebruikt, maar echte vlaaivulling. Je kan het ook in glazen maken (breek de lange vingers ...
Read moreAppel-Bloem Gebakjes met bereidingsfoto’s
Appel-Bloem Gebakjes. Snij je appels in schijven en meng het met wat suiker en kaneel. Laat je bladerdeeg ontdooien en zie op de foto hoe te werk gaan....
Read more