Recipes from Ingredient: kaneelpoeder
Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij
Spekkoek (id: Spekuk of Lapis Legit) is een Indische cake- of koekachtige lekkernij die tijdens de koloniale tijd in Nederlands-Indië is ontstaan. Het recept is waarschijnlijk afgeleid van een vergelijkbare type cake van Duitse oorsprong, namelijk de Baumkuchen, maar aangepast met in Nederlands-Indië beschikbare ingrediënten.
Read moreZelf 4- en 9 specerijenmix maken
In sommige recepten wordt wel eens gevraagd om 4spices oftewel 4 specerijenpoeder of soms ook wel om 9spices oftewel 9 specerijenpoeder. Hieronder vind je de recepten om die specerijenmixen zelf te maken:
Read moreMini bananenpannenkoekjes
Ik houd van pannenkoeken, pancakes, Marokkaanse baghrir maar ook deze kleine pannenkoekjes met een vulling vanbanaan zijn niet te versmaden....
Read moreLibanese kipkebab
Kipkebab wordt gemaakt in heel veel landen rondom de Middellandse Zee zoals in Turkije, Griekenland, Egypte, Libanon, Syrië en zelfs in India.....Het wordt gemaakt van gegrild kippengehakt met heel veel lekkere specerijen en kruiden met daarbij lekkere salades naar keuze. Je kunt het ook opdienen op een dürümvel (een soort ...
Read moreEgyptische broodpudding
Het is bekend dat je nog heel wat lekkers kunt maken als je oud brood over hebt zoals b.v. wentelteefjes en andere verrukkelijke hapjes waar je het oude brood helemaal niet meer in herkent, zo lekker is het. Dit is ook weer zoiets en het recept komt uit Egypte.
Read moreAmandelgazellehoorntjes met sesam
Lekker Marokkaans amandelkoekje omhuld met krokante sesamzaadjes.
Read more