Recipes from Ingredient: Kaneel
Kaneel is een in de keuken gebruikte specerij. Het bestaat uit de binnenbast van de scheuten van de kaneelboom,. Er bestaan vele varianten, maar de belangrijkste zijn de Ceylonkaneel en de cassia. Cassia is wat branderiger en zoeter dan Ceylonkaneel. Kaneel wordt in stokjes verkocht. Het kaneelpoeder dat in de keuken wordt gebruikt bestaat meestal uit gemalen cassia waar soms wat gemalen kaneel aan toegevoegd is. Het zou dus beter cassia genoemd kunnen worden.
Couscous
couscous met kip uien en rozijnen courgette wortels en pompoen. Couscous is een zeer populair gerecht in Noord-Afrika. Couscous wordt gemaakt van grof gemalen gries van durumtarwe. Van hiermee gemaakt deeg worden in een draaitrommel bolletjes gevormd die net zoals houdbare pasta's worden gedroogd.
Read moreSelou – salou – zemmita – zemita
recept van mmu2: Ik had zelf een recept voor Selou, dat heb ik naast een recept van een meid naast een recept van me tant en daar een goede mix van gemaakt!! Sello, Sellou, selo, selou, zemmita, zemita, zammita, zamita
Read more