Loader

Recipes from Ingredient: Honing

Honing is een natuurlijke zoetstof die door honingbijen wordt gemaakt, met de door hen verzamelde nectar als hoofdingrediënt. Nectar is afkomstig van bloemen en bevat diverse suikers, mineralen en sporenelementen. De bijen veranderen de nectar in honing door er enzymen aan toe te voegen en door het overtollige vocht van de nectar te laten verdampen.

Kaasrolletjes

Kaasrolletjes

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.5 / 5)

Kaasrolletjes, zijn heel simpel en ideaal als je snel iets wil klaarmaken voor onverwachts bezoek of meenemen naar bezoek.

Read more

Amlou – extra ingrediënten

forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Amlou is een mengsel van Arganolie, amandelen en honing en wordt gezien als een ware delicatesse. Het is niet alleen erg lekker, maar vooral ook gezond. Ideaal voor op toast, broodbeleg of op pannekoeken. Amlou is bovendien snel klaar te maken en is voor langere tijd te bewaren.

Read more

“Spaghetti”-Chebbakia

forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

De ramadan komt er weer bijna aan en dan slaan veel Marokkaanse vrouwen aan het bakken van Chebbakia, de traditionele honingkoekjes voor de ramadan. Deze versie maak je met een pastamachine, zodat je een leuk effect krijgt.

Read more
Basbousa

Basbousa

Recipe Type: Cuisine: ,
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.7 / 5)

Lekker zoet griesmeel gebak voor in de ramadan.

Read more
Mini mhensha met gemalen amandelen

Mini mhensha met gemalen amandelen

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.3 / 5)

Mini mhensa met gemalen amandelen, Maal de 350 gram amandelen met schil (niet te grof en niet te fijn) Voeg 1 kom (van soep) suiker toe.

Read more
Cake met kokos

Cake met kokos

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.8 / 5)

Cake met kokos, Weer een cake maar dit keer met een andere vulling.

Read more
Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Honingkoek

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (1.7 / 5)

Honingkoek, Ik vind ze meestal de volgende dag het lekkerst als de honing er is ingetrokken.

Read more
Pindabonbons

Pindabonbons

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (2.8 / 5)

Read more
Verschillende Marokkaanse koekjes

Verschillende Marokkaanse koekjes

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.7 / 5)

Read more
Briwat - Marokkaanse filo- Amandeldriehoekjes

Briwat -Marokkaanse filo-Amandeldriehoekjes

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.5 / 5)

Als je het vouwen door hebt, is het echt een heel makkelijk koekje om te maken, alleen vraagt het wat tijd. Laat je niet verleiden om kant en klare amandelspijs te gebruiken, dat is zo kunstmatig! Ik heb het recept uit een van mijn kookboeken uit Marokko, maar dan aangepast ...

Read more