Recipes from Ingredient: Gist
Oliebollen recept
Het is weer oliebollentijd! Dit is een echt oud familierecept, mijn vader maakt ze zo elk jaar en ze zijn heerlijk. Je kunt de sukade, krenten en rozijnen weglaten als je daar niet van houdt. Persoonlijk vind ik ze juist lekker met alles erin.
Read moreKaasuibroodjes
Deze kaasuibroodjes laten je huis heerlijk ruiken wanneer ze in de oven staan. Gebruik hiervoor vers geraspte kaas, dat geeft veel meer smaak dan uit die zakjes.
Read moreGriesmeel Stokbrood
Ik heb vandaag stokbrood recept uitgeprobeerd van womenstical. Het is aardig gelukt voor de eerste keer. Ik heb hier en daar wel wat aangepast aan het recept.
Read moreKoksmutsjes
Deze mooie broodjes lijken op koksmutsjes, vandaar de naam 🙂 Het recept heb ik van Cookie, jaren geleden via marokko.nl. Ze zijn heerlijk zacht en blijven ook vrij lang lekker (vaak is dat met broodjes niet zo). Heb ze gevuld met stukjes hazelnootchocolade, maar je kunt ook andere chocolade naar ...
Read moreGehaktbroodjes
Gehakt naar smaak kruiden en wat peterselie toevoegen. hak het uitje fijn en meng ook dit met het gehakt. (ui niet raspen!!) Schil de aardappels en snijd deze in kleine blokjes, kook de blokjes in water tot ze gaar zijn.
Read moreHoningkoek
Honingkoek, Ik vind ze meestal de volgende dag het lekkerst als de honing er is ingetrokken.
Read moreBaghrir – gringo – marokkaanse pannekoek
Baghrir - Gringo - Marokkaanse Pannekoek, je neemt een mengkom en giet daar 400 ml lauw water in, hierin verbrokkel je de gist en je roert tot dat die opgelost is.
Read moreMarokkaans brood
Marokkaans brood, lekker zacht. Het is onmisbaar in de Marokkaanse keuken. Vooral lekker bij traditionele Marokkaanse gerechten zoals Tajine en marmita.
Read more