Recipes from Ingredient: Fruit
Griesmeelpudding met fruit
Griesmeelpudding met fruit, lekker en gezond. Breng de melk met de vanillesuiker aan de kook. Strooi er de griesmeel, de suiker en een snufje zout in. Laat al roerende ca. 10 minuten koken tot het dik is. Schep in een puddingvorm en laat afkoelen.
Read moreAmandelkoekjes
Amandelkoekjes, In een tweede kom gemalen amandelen, geraspte citroenschil, vanille aroma en kaneel mengen; vervolgens dit mengsel beetje bij beetje door het eimengsel roeren.
Read moreIngelegde citroenen
Ingelegde citroenen, Snij elke citroen in vieren, maar niet helemaal door zodat de schijfjes nog aan één kant aan elkaar zitten.
Read moreCalamares fritos a la Romana
calamares fritos a la Romana, Frituur de calamares zorgvuldig, want de inktvis wordt taai en elastiekerig als hij te lang wordt gebakken, maar als je het goed doet, wordt de inktvis zacht en sappig.
Read moreSinaasappel-spinaziesalade
Sinaasappel spinaziesalade, Schil de sinaasappels en scheid de partjes, het vliesje eraf halen. Rode ui in reepjes snijden.
Read moreWortelcake
Wortelcake, Oven voorverwarmen op 175 °C. Bakpapier op bodem van bakvorm leggen. Wortel dun schillen en dan raspen. (In magnetron) 150 g boter smelten. In kom gesmolten boter, geraspte wortel, suiker, mespunt zout en eieren met mixer of garde mengen.
Read moreAardbeientiramisu
Aardbeientiramisu, Pureer 300 g aardbeien en snij 200 g aardbeien in plakjes. Breng de puree op smaak met 2½ el poedersuiker. Klop de slagroom stijf met de rest van de poedersuiker. Roer ½ dl aardbeienpuree door de mascarpone en spatel dan de slagroom er luchtig door.
Read moreKersenvlaai
Kersenvlaai, Een heerlijke vlaai met kersenvulling. Ik heb hem een tijdjes geleden al 2 keer gemaakt en gisteren weer om de thuiskomst van mijn ouders van hun vakantie t vieren! Het komt oorspronkelijk uit een heel oud kookboekje van Dr. Oetker uit 1940 of rond die tijd.
Read more