Recipes from Ingredient: Filodeeg
Filodeeg wordt gemaakt van meel, water en een kleine hoeveelheid olie. Zelden wordt er een ei aan toegevoegd.
Briwat met vis
Briwat is een gerecht uit de Marokkaanse keuken. Het is een bladerdeeggebakje, dat gevuld wordt met vlees, meestal lam, kip.
Read moreMijn gehaktbastilla
Het klinkt veel werk maar als je het in stappen doet (bijv. verschillende tijden op n dag zoals ikzelf) valt het reuze mee. Persoonlijk vindt ik het resultaat de moeite waard. Laat het me weten of jullie t hebben geprobeerd. Vergeleken met de kipversie is dit een makkie.
Read moreTurkse borek
Dit is de Turkse variant van een gerecht wat rond de Middellandse Zee overal wordt gegeten.
Read moreKleine vismhancha
Mhansha, in dit geval vismhancha is een in een spiraal gevulde filodeeg, die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. In dit recept wordt het gevuld met vis o.a. kabeljauwfilet, roze garnalen, garnalen, Surimi en inktvis.
Read more