Recipes from Ingredient: Eieren
Een ei is een voedingsmiddel dat vanouds veel door mensen wordt gegeten. Vogels waarvan de eieren gegeten worden zijn onder voornamelijk de kip, maar ook gans, eend en kwartel. Alle vogeleieren zijn eetbaar voor de mens, ook de schaal. De schaal is een goede bron van calcium. Een kippenei is 2 à 3 weken houdbaar.
Tips voor een perfect gistdeeg – voor brood
Het maken van brooddeeg (zowel voor gewoon brood als kleine broodjes, hartig of zoet) vereist enige oefening. Hoe vaker je het maakt, hoe beter het lukt. Met de volgende tips gaat het hopelijk wat beter!
Read moreEiwitten stijf kloppen
Ik krijg regelmatig de vraag hoe je eiwitten het beste kunt stijf kloppen, omdat dit nogal eens misgaat. Het eiwit wordt helemaal niet stijf, onderin blijft het te dun of het eindresultaat is niet luchtig. Hierbij mijn tips, die ik door de jaren heen heb opgedaan en die voor mij ...
Read moreBananabread
Het recept is in de jaren 30 ontstaan in Amerika toen er schaarste was. Huisvrouwen wilde geen bananen weggooien en vonden een oplossing voor overrijpe bananen in deze cake. 23 februari is in Amerika nationale bananabread-day :D
Read moreLamingtons
Heerlijk luchtige cakejes met een laagje jam, gehuld in chocolade en dan door kokos gerold. Afkomstig uit Australië en vernoemd naar de vroegere gouverneur van Queensland (provincie in Australië), Lamington. Er zijn veel verhalen over wanneer hij ze als eerste at, maar ze waren in ieder geval speciaal voor hem ...
Read moreWitte chocolademuffins
Ik ben gek op het maken van muffins, omdat ze zo simpel en snel klaar zijn. Voor het beste resultaat mix je de ingrediënten niet, maar roer je ze door elkaar en laat je er klontjes in. Dat is HET geheim voor goede muffins met de juiste structuur en vorm. ...
Read moreMadline (madeleine)
Heerlijke cakejes in schelpjesvorm! De cakejes zijn afkomstig uit Commercy, een provincie in het noorden van Frankrijk. "Madeleine" zou in de 18e eeuw een boerin zijn geweest, die bij het onverwacht bezoek van hertog Stanislaus Leszczynski deze cakejes zou hebben gebakken met wat ze op dat moment in huis had. ...
Read moreRösti-ovenschotel met zalm
Ik gebruik niet vaak pakjes en zakjes of voorgekookte/gebakken dingen, maar rösti koop ik wel van Aviko. Deze ovenschotel is heerlijk en makkelijk te maken. Je kunt variëren met de groenten en in plaats van zalm ook tonijn, gebakken kipstukjes of gehakt gebruiken of het vegetarisch houden.
Read moreChocolade tulband cake
Een heerlijke cake! qua smaak en qua uiterlijk! Het is zeker een aanrader!
Read more