Loader

Recipes from Ingredient: Eieren

Een ei is een voedingsmiddel dat vanouds veel door mensen wordt gegeten. Vogels waarvan de eieren gegeten worden zijn onder voornamelijk de kip, maar ook gans, eend en kwartel. Alle vogeleieren zijn eetbaar voor de mens, ook de schaal. De schaal is een goede bron van calcium. Een kippenei is 2 à 3 weken houdbaar.

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Honingkoek

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (1.7 / 5)

Honingkoek, Ik vind ze meestal de volgende dag het lekkerst als de honing er is ingetrokken.

Read more
Cakerol

Cakerol

Recipe Type: ,
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.5 / 5)

Cakerol, vergt wel wat oefening, maar zeker de moeite waard. Je kan de cakerol versieren naar wens met geschaafde amandelen of chocoladekrullen.

Read more
Tortilla met gehakt

Tortilla met gehakt

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.5 / 5)

Tortilla met gehakt, Je snippert de ui in kleine stukjes samen me paprika.Dat doe je op de koekenpan en laat je beetje goudbruin bakken samen met zwarte/witte peper, zout, koriander en peterselie, daarna laat je het uitlekken op keukenpap

Read more
Wortelcake

Wortelcake

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3 / 5)

Wortelcake, Oven voorverwarmen op 175 °C. Bakpapier op bodem van bakvorm leggen. Wortel dun schillen en dan raspen. (In magnetron) 150 g boter smelten. In kom gesmolten boter, geraspte wortel, suiker, mespunt zout en eieren met mixer of garde mengen.

Read more
Mini cakes

Mini cakes

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.1 / 5)

Mini cakes, Meng de bloem en het bakpoeder en roer er het eier-suikermengsel door. Tot slot ook nog de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig onder roeren (niet meer kloppen).

Read more
Gado gado

Gado gado

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.3 / 5)

(Indonesisch: Gado-gado) is een Indonesisch groentegerecht, dat in Nederland en Suriname vooral bekend is als gerecht van het Chinees-Indisch restaurant. In die hoedanigheid is het een mix van groenten met gebakken ei, een schep pindasaus en gekruimelde kroepoek. Het wordt geserveerd met witte rijst of lontong. Gadogado is geschikt voor ...

Read more
Mini groenten-ei tortilla

Mini groenten-ei tortilla

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.3 / 5)

Mini groenten-ei tortilla, de basis van dit recept ergens op een site, maar heb er een eigen draai aan gegeven. Het is makkelijk en erg lekker en ziet er ook nog leuk uit.

Read more
Tiramisu

Tiramisu

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.5 / 5)

Tiramisu, Ik maak het altijd een dag op voorhand dan kun je als je bezoek hebt mooiere stukken snijden.

Read more
Rijsttaart

Rijsttaart

Recipe Type: ,
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.7 / 5)

Rijsttaart, Lekker voor bij de koffie. Smelt de boter in een pan en roer de rijst erdoor, giet vervolgens de melk erbij, (hou één kopje apart) breng aan de kook en draai dan het vuur laag.

Read more
Marokkaanse harcha

Marokkaanse harcha

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.3 / 5)

Harcha (ook wel gespeld als harsha) is een Marokkaans gebakken broodsoort gemaakt van griesmeel, boter. Je kan het een beetje vergelijken met een Engelse muffin maar dan niet zo zoet. Het doet velen denken aan maisbrood.

Read more