Recipes from Ingredient: Eieren
Een ei is een voedingsmiddel dat vanouds veel door mensen wordt gegeten. Vogels waarvan de eieren gegeten worden zijn onder voornamelijk de kip, maar ook gans, eend en kwartel. Alle vogeleieren zijn eetbaar voor de mens, ook de schaal. De schaal is een goede bron van calcium. Een kippenei is 2 à 3 weken houdbaar.
Preitaart
Ik ben een grote fan van hartige taarten en dan vooral van preitaart; je kunt deze taart geven als voor- of bijgerecht of in dunne punten gesneden als hartig hapje. Onderstaand recept is een basisrecept voor preitaart, maar je kunt aan het prei/ei/roommengsel van de vulling ?³?³k bijvoorbeeld kleingesneden runder-of ...
Read moreGehakttortilla
Aardappeltortilla's worden doorgaans gemaakt van aardappel, ei en ui maar hieronder vind je een lekker tortillarecept met gehakt.
Read moreEgyptische broodpudding
Het is bekend dat je nog heel wat lekkers kunt maken als je oud brood over hebt zoals b.v. wentelteefjes en andere verrukkelijke hapjes waar je het oude brood helemaal niet meer in herkent, zo lekker is het. Dit is ook weer zoiets en het recept komt uit Egypte.
Read moreAmandelgazellehoorntjes met sesam
Lekker Marokkaans amandelkoekje omhuld met krokante sesamzaadjes.
Read moreChocoladetruffels
Ik ben nogal een chocoladegek, dus chocoladetruffels gaan er bij mij ook best wel in...
Read moreKiptajine uit Essaouira
Een heerlijke tajine volgens een recept uit de Marokkaanse vissersplaats Essaouira aan de Atlantische Oceaan......
Read moreAmerikaanse donuts
Een donut is een zoet, gefrituurd broodje met een gat in het midden. Het kan worden gevuld met een beetje jam, chocolade of iets anders, bedekt met een laagje glazuur of bestrooid met poedersuiker. Lekker bij een kopje thee...
Read more