Recipes from Ingredient: Dadels
Een dadel is de vrucht van de dadelpalm, een tweehuizige palm. Dadels groeien in trossen aan de vrouwelijke bomen. In de vruchten bevindt zich een harde pit. De dadel is een steenvrucht. Ze worden in november en december geoogst. De vrucht wordt vers of gedroogd gegeten. De teelt van dadels is zeer oud en is waarschijnlijk begonnen in het Midden-Oosten. Er zijn meer dan 400 soorten dadels. De bekendste soorten zijn: Balah, 'Adjwa, Galaas, Raziez, Ganiezie, Maskaani, 'Anbara, Mawaadj-ie, Badj-iera, Gharra, Halawaa, Salmie, Hajjaanie, Zaghloel, Bint 'iesh, en Samaani.
Dadelkoekjes
Koekjes met dadels; de foto is van ceuta zij heeft de koekje gemaakt en de foto hier op tajine.nl geplaatst, maar ik denk dat ze het recept vergeten is erbij te zetten. Ik zal even mijn versie van het recept erbij zetten. Ze komen er dan uit te zien als ...
Read moreTajine Royal uit Marrakech
HEERLIJKE LUXE TAJINE VOOR SPECIALE GELEGENHEDEN EN TOCH NIET MOEILIJK TE MAKEN
Read moreCouscous met uien-rozijnensaus
Vegetarisch couscousgerecht met uien-rozijnensaus voor 2 of 3 personen.
Read more