Recipes from Ingredient: Dadels
Een dadel is de vrucht van de dadelpalm, een tweehuizige palm. Dadels groeien in trossen aan de vrouwelijke bomen. In de vruchten bevindt zich een harde pit. De dadel is een steenvrucht. Ze worden in november en december geoogst. De vrucht wordt vers of gedroogd gegeten. De teelt van dadels is zeer oud en is waarschijnlijk begonnen in het Midden-Oosten. Er zijn meer dan 400 soorten dadels. De bekendste soorten zijn: Balah, 'Adjwa, Galaas, Raziez, Ganiezie, Maskaani, 'Anbara, Mawaadj-ie, Badj-iera, Gharra, Halawaa, Salmie, Hajjaanie, Zaghloel, Bint 'iesh, en Samaani.
Dadel Koekjes
Meng voor het deeg de bloem, boter, suiker, ei en mazhar tot een zacht en soepel deeg en laat in de koelkast rusten.
Read moreKruidkoek met dadels, abrikozen en sinaasappel
Ik vind zo'n lekkere zelfgebakken kruidkoek heel goed passen bij de herfst; lekker kopje koffie of een glas thee met daarbij een dikke plak van deze geurige en smakelijke koek.....
Read moreGezonde amandel-dadelmelk
En u gelooft het misschien niet, maar ondanks hun mierenzoete smaak zijn dadels erg gezond voor het menselijk lichaam. Enerzijds hebben ze een laag vetgehalte en zijn ze cholesterolarm, anderzijds bevatten ze naast suikers ook veel voedingsvezels, vitaminen en mineralen (zeer veel ijzer).
Read more