Loader

Recipes from Ingredient: Boter

Boter is de gekarnde room van melk. Men spreekt ook wel van roomboter, wat een pleonasme is, aangezien boter altijd van room gemaakt wordt. De productnaam boter is beschermd en moet ten minste 82% melkvet bevatten. Daarom wordt bijvoorbeeld het Engelse peanut butter niet vertaald als pindaboter, maar als pindakaas. Margarine is dus anders dan boter, ook al wordt het in dagelijks spraakgebruik ten onrechte soms zo genoemd.

Krichlat gevuld met chocolade

Krichlat gevuld met chocolade

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Dit recept heb ik van de beroemde Marokkaanse kokkin Choumicha. Weet niet meer of ik het van tv heb opgeschreven of ergens heb gelezen, maar weet wel dat ze heerlijk zijn!

Read more
Vanillekrullen

Vanillekrullen

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Deze broodjes zijn heerlijk door de vulling met vanille. Ik heb bereidingsfoto's gemaakt voor het vouwen van de broodjes in deze vorm.

Read more
Sesam strikjes

Sesam strikjes

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Read more
Chebbakia - Chebakia

Chebbakia

Recipe Type: ,
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Serveertips: Je kunt door de ingrediënten ook gemalen amandelen mengen en kneden.. Verder moet je de honing niet te heet verwarmen, hierdoor kan je taaie chebbakia’s krijgen en dat is niet lekker.. Een heerlijk gerecht, vooral in de Ramadan

Read more
Tips voor een perfect gistdeeg - voor brood

Tips voor een perfect gistdeeg – voor brood

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Het maken van brooddeeg (zowel voor gewoon brood als kleine broodjes, hartig of zoet) vereist enige oefening. Hoe vaker je het maakt, hoe beter het lukt. Met de volgende tips gaat het hopelijk wat beter!

Read more
Witte chocolademuffins

Witte chocolademuffins

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Ik ben gek op het maken van muffins, omdat ze zo simpel en snel klaar zijn. Voor het beste resultaat mix je de ingrediënten niet, maar roer je ze door elkaar en laat je er klontjes in. Dat is HET geheim voor goede muffins met de juiste structuur en vorm. ...

Read more
Madline (madeleine)

Madline (madeleine)

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3 / 5)

Heerlijke cakejes in schelpjesvorm! De cakejes zijn afkomstig uit Commercy, een provincie in het noorden van Frankrijk. "Madeleine" zou in de 18e eeuw een boerin zijn geweest, die bij het onverwacht bezoek van hertog Stanislaus Leszczynski deze cakejes zou hebben gebakken met wat ze op dat moment in huis had. ...

Read more
Kip met rijst uit Libanon

Kip met rijst uit Libanon

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3 / 5)

Ik las in een reisblad over een reis naar Beiroet. De schrijver had er zulke lekkere kip met rijst gegeten, djaj ma ruz. Geen recept erbij natuurlijk, dus ik op zoek. Kwam verschillende versies tegen en deze leek me het lekkerst. Het is even wat werk om de kip te ...

Read more
AH feesttaartje (Halalversie)

AH feesttaartje (Halalversie)

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (2.8 / 5)

AH Feesttaartje (Halalversie, zonderalcohol en gelatine)

Read more
Mariakoekjes

Mariakoekjes

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (2.9 / 5)

Heerlijke mariakoekjes met noten, dadels en vijgen

Read more