Loader

Recipes from Ingredient: Boter

Boter is de gekarnde room van melk. Men spreekt ook wel van roomboter, wat een pleonasme is, aangezien boter altijd van room gemaakt wordt. De productnaam boter is beschermd en moet ten minste 82% melkvet bevatten. Daarom wordt bijvoorbeeld het Engelse peanut butter niet vertaald als pindaboter, maar als pindakaas. Margarine is dus anders dan boter, ook al wordt het in dagelijks spraakgebruik ten onrechte soms zo genoemd.

Citroen amandelkoekjes

Citroen amandelkoekjes

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.3 / 5)

Citroen amandelkoekjes, staafjes niet te groot maken want ze zetten wat uit in de oven.

Read more
Verschillende Marokkaanse koekjes

Verschillende Marokkaanse koekjes

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.7 / 5)

Read more
Mokh el sheikh - Amandelkoekjes

Mokh el sheikh – Amandelkoekjes

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.3 / 5)

Heerlijke koekjes die niet gebakken hoeven te worden! Foto: Oum Yassine

Read more
Bountycakejes

Bountycakejes

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (5 / 5)

Deze mooie cakejes zijn niet moeilijk om te maken en smaken heerlijk!

Read more
American pancakes

American pancakes

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.4 / 5)

Deze pannenkoekjes zijn supersimpel en heel snel gemaakt. Je kunt ze bij het ontbijt eten of tussendoor, wanneer jij wilt. Ik gebruik het recept van Nigella Lawson en dat werkt perfect. Je kunt er nog blauwe bessen doorheen doen of rozijnen, maar naturel zijn ze ook lekker. Met stroop bijvoorbeeld ...

Read more
Bossche bollen

Bossche bollen

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3 / 5)

Een Bossche bol of sjekladebol (chocoladebol) is een gebakspecialiteit uit 's-Hertogenbosch die wordt gebakken van soezenbeslag, daarna gevuld met slagroom en geglazuurd met gesmolten chocolade.

Read more
visbestilla

Visbestilla

forkforkforkforkfork Average Rating: (3.9 / 5)

Pastila (ook wel bestilla) is een Marokkaans gerecht dat wordt gemaakt van filodeeg en verschillende vullingen kan hebben. Het is een soort hartige taart. De meest voorkomende vullingen zijn die van duif of kip met amandelen, en die met vis en zeevruchten. De pastilla wordt na het vullen afgebakken in ...

Read more
Rziza – Rzeeza – Rzizat al qadi

Rziza – Rzeeza – Rzizat al qadi

Recipe Type: , , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.5 / 5)

Razat El Qadi of El Kadi is een unieke Marokkaanse crêpe, dat letterlijk 'tulband' betekent . Vreemd genoeg zijn deze heerlijke Marokkaanse pannenkoeken vernoemd naar een tulband, dat is een traditionele en landelijke hoofddeksel dat Marokkaanse mannen dragen in sommige regio's, vooral in de Sahara (woestijn) om hen te beschermen ...

Read more
Rziza – Rzeeza – Rzizat al qadi

Rziza – Rzeeza – Rzizat al qadi

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Razat El Quadi of El Kadi (Rziza - Rzeeza) is een unieke Marokkaanse crêpe, dat letterlijk 'tulband' betekent. Rzeeza wordt meestal geserveerd tijdens de ramadan en ook voor speciale traditionele gelegenheden.

Read more
Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Ik weet nog goed dat deze broodjes een van de eerste baksels waren die ik uitprobeerde. Gezien bij de "recepten van Kitchenprinces". Niet wetende dat gistdeeg erg bewerkelijk is, ging ik aan de gang en had meteen het recept maar even verdubbeld. Resultaat? Baksteenbroodjes waar je een raam mee in ...

Read more