Loader

Recipes from Ingredient: Boter

Boter is de gekarnde room van melk. Men spreekt ook wel van roomboter, wat een pleonasme is, aangezien boter altijd van room gemaakt wordt. De productnaam boter is beschermd en moet ten minste 82% melkvet bevatten. Daarom wordt bijvoorbeeld het Engelse peanut butter niet vertaald als pindaboter, maar als pindakaas. Margarine is dus anders dan boter, ook al wordt het in dagelijks spraakgebruik ten onrechte soms zo genoemd.

Hoe bereid je Couscous

Hoe bereid je Couscous

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Couscous in meestal tarwe gries, dat in kant en klare zakjes verkrijgbaar is in Marokkaanse winkels en speciaalzaken. De eenvoudige couscous wordt niet met vlees en groenten bereid omdat deze couscous samen met de tajine, de stoofpot van vlees en groenten, gegeten wordt.

Read more
Chebbakia

Chebbakia

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.4 / 5)

Recept van MMU Traditioneel gerecht wat heerlijk bij een kop soep smaakt. (vooral in de ramadan) er zijn vele variaties mogelijk. Hier onder 1 van de recepten van sbekkia.

Read more
Turkse pizza

Turkse pizza – Lahmacun

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.3 / 5)

Lahmacun, in Nederland ook bekend als Turkse Pizza, is een traditioneel oosters gerecht. Het heeft een typisch pikante smaak. Het is gemaakt van deeg dat belegd is met een mengsel van pikant gekruid gehakt, ui, verse tomaten, pikante pepers, en peterselie. Dit wordt vaak bereid in een oven. Het kan ...

Read more
Chebakia - Chebbakia

Chebakia

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.2 / 5)

Chebbakia is een heerlijke honingkoek die iedere dag gegeten wordt tijdens de ramadan.

Read more