Loader

Recipes from Ingredient: Boter

Boter is de gekarnde room van melk. Men spreekt ook wel van roomboter, wat een pleonasme is, aangezien boter altijd van room gemaakt wordt. De productnaam boter is beschermd en moet ten minste 82% melkvet bevatten. Daarom wordt bijvoorbeeld het Engelse peanut butter niet vertaald als pindaboter, maar als pindakaas. Margarine is dus anders dan boter, ook al wordt het in dagelijks spraakgebruik ten onrechte soms zo genoemd.

Mhensha van vis

Mhensha van vis

Recipe Type: , , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.2 / 5)

Mhensa met vis vulling, Inktvis bakken in olie met paprika in blokjes dan alle kruiden aan toevoegen en dan visfilet en als laatste garnalen en surimisticks aan toevoegen en dan de mihoen in kokend water zetten 10 minuten en in stukjes snijden.

Read more
Koffiebroodjes

Koffiebroodjes

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.9 / 5)

Koffiebroodjes, Onder tussen banketbakkersroom klaar maken zie verpakking hoe het moet. amandel aroma en rozijnen aan toevoegen.

Read more
Wafels

Wafels

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.2 / 5)

Belgische middelharde wafels. Heerlijk met poedersuiker. Lekker bij de koffie of CHOCOMELK!

Read more
Baklava

Baklava

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.7 / 5)

Baklava, is een lekkernij van Turkse oorsprong die meestal als dessert wordt gegeten.

Read more
Medfoena

Medfoena

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.3 / 5)

Dit lijkt op seffa maar dat is het niet. Het heet medfoena omdat er kip eronder 'begraven'is. Het is echt een oude recept!

Read more
Pindahartjes met honingglazuur

Pindahartjes met honingglazuur

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.8 / 5)

Heerlijke luchtige koekjes met een superlekker honingglazuur, deze moet je echt eens proberen!

Read more
Msemen gevuld met kip

Msemen gevuld met kip

Recipe Type: , , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.2 / 5)

Lekker Mesemen/Rghayef gevuld met heerlijke pikante kip. Msemen is een traditionele marokkaanse pannenkoek waarvan de hoofdingredienten bestaan uit griesmeel en boter. Deze pannenkoeken worden meestal gebruikt als begeleiding bij een kopje aromatische ochtend muntthee of van romige koffie. Msemen kan ook worden gevuld met groenten of vlees vullingen.

Read more
Mlaui (Ronde lmsemmen)

Mlaui (Ronde lmsemmen)

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.5 / 5)

Mlaui (Ronde lmsemmen), Lmsemmen op een andere manier bereidt.. vandaar de ronde vorm..errug lekker!!

Read more
Tagliatelle met kip en champignon roomsaus

Tagliatelle met kip en champignon roomsaus

Recipe Type: ,
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.5 / 5)

Tagliatelle met kip en champignon roomsaus voor pastaliefhebbers. Tip: Met stokbrood i.p.v pasta is het ook lekker Je kan ook groene of zwarte tagiatelle gebruiken dat is ook gezonder. Eet smakelijk!!

Read more
Amandel-shortbread met Chocolade-dipping

Amandel-shortbread met Chocolade-dipping

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.3 / 5)

Amandel-shortbread met Chocolade-dipping, Bekleed de bakvorm met bakpapier en doen de mengsel erin, strijk het even glad. Bak de in 25- 30 minuten goudbruin.

Read more