Loader

Recipes from Ingredient: Boter

Boter is de gekarnde room van melk. Men spreekt ook wel van roomboter, wat een pleonasme is, aangezien boter altijd van room gemaakt wordt. De productnaam boter is beschermd en moet ten minste 82% melkvet bevatten. Daarom wordt bijvoorbeeld het Engelse peanut butter niet vertaald als pindaboter, maar als pindakaas. Margarine is dus anders dan boter, ook al wordt het in dagelijks spraakgebruik ten onrechte soms zo genoemd.

Caramel

Caramel

Recipe Type: ,
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Caramel, Doe alle ingrediënten in een steelpannetje met een dikke bodem. Op heel zacht vuur, roeren en laten koken.

Read more
Wortelcake

Wortelcake

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3 / 5)

Wortelcake, Oven voorverwarmen op 175 °C. Bakpapier op bodem van bakvorm leggen. Wortel dun schillen en dan raspen. (In magnetron) 150 g boter smelten. In kom gesmolten boter, geraspte wortel, suiker, mespunt zout en eieren met mixer of garde mengen.

Read more
Rijsttaart

Rijsttaart

Recipe Type: ,
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.7 / 5)

Rijsttaart, Lekker voor bij de koffie. Smelt de boter in een pan en roer de rijst erdoor, giet vervolgens de melk erbij, (hou één kopje apart) breng aan de kook en draai dan het vuur laag.

Read more
Mini cakes

Mini cakes

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.1 / 5)

Mini cakes, Meng de bloem en het bakpoeder en roer er het eier-suikermengsel door. Tot slot ook nog de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig onder roeren (niet meer kloppen).

Read more
Mini groenten-ei tortilla

Mini groenten-ei tortilla

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.3 / 5)

Mini groenten-ei tortilla, de basis van dit recept ergens op een site, maar heb er een eigen draai aan gegeven. Het is makkelijk en erg lekker en ziet er ook nog leuk uit.

Read more
Kersenvlaai

Kersenvlaai

Recipe Type: , ,
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.5 / 5)

Kersenvlaai, Een heerlijke vlaai met kersenvulling. Ik heb hem een tijdjes geleden al 2 keer gemaakt en gisteren weer om de thuiskomst van mijn ouders van hun vakantie t vieren! Het komt oorspronkelijk uit een heel oud kookboekje van Dr. Oetker uit 1940 of rond die tijd.

Read more
Marokkaanse harcha

Marokkaanse harcha

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.3 / 5)

Harcha (ook wel gespeld als harsha) is een Marokkaans gebakken broodsoort gemaakt van griesmeel, boter. Je kan het een beetje vergelijken met een Engelse muffin maar dan niet zo zoet. Het doet velen denken aan maisbrood.

Read more
Mini donuts

Mini donuts

Recipe Type: Cuisine: ,
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.1 / 5)

Read more
Dadel koekjes

Dadel koekjes

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.8 / 5)

Read more
Gevulde schelphoorn

Gevulde schelphoorn

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.5 / 5)

Deze koekjes zien er zeer feestelijk en vooral aantrekkelijk uit! Zeker de moeite waard om ze een keer te maken..

Read more