Loader

Recipes from Ingredient: Bloem

Bloem is een fijngemalen meel van granen, waaruit de buitenste schilletjes, de zemelen en de kiemen van het graan verwijderd zijn.

Vanillekrullen

Vanillekrullen

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Deze broodjes zijn heerlijk door de vulling met vanille. Ik heb bereidingsfoto's gemaakt voor het vouwen van de broodjes in deze vorm.

Read more
Sesam strikjes

Sesam strikjes

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Read more
Chebbakia - Chebakia

Chebbakia

Recipe Type: ,
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Serveertips: Je kunt door de ingrediënten ook gemalen amandelen mengen en kneden.. Verder moet je de honing niet te heet verwarmen, hierdoor kan je taaie chebbakia’s krijgen en dat is niet lekker.. Een heerlijk gerecht, vooral in de Ramadan

Read more
Tips voor een perfect gistdeeg - voor brood

Tips voor een perfect gistdeeg – voor brood

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Het maken van brooddeeg (zowel voor gewoon brood als kleine broodjes, hartig of zoet) vereist enige oefening. Hoe vaker je het maakt, hoe beter het lukt. Met de volgende tips gaat het hopelijk wat beter!

Read more
Bananabread

Bananabread

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Het recept is in de jaren 30 ontstaan in Amerika toen er schaarste was. Huisvrouwen wilde geen bananen weggooien en vonden een oplossing voor overrijpe bananen in deze cake. 23 februari is in Amerika nationale bananabread-day :D

Read more
Amandelfinanciers

Amandelfinanciers

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3 / 5)

Deze financiers zijn cakejes, maar worden niet op een standaardmanier gemaakt. Er zit bijvoorbeeld geen bakpoeder in en ook geen eigele, alleen eiwit. Toch zijn ze niet zwaar of compact, maar lekker zacht en luchtig! Je hebt er eigenlijk speciale ovalen vormpjes voor nodig, maar een muffinvorm gaat ook prima.

Read more
Lamingtons

Lamingtons

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (5 / 5)

Heerlijk luchtige cakejes met een laagje jam, gehuld in chocolade en dan door kokos gerold. Afkomstig uit Australië en vernoemd naar de vroegere gouverneur van Queensland (provincie in Australië), Lamington. Er zijn veel verhalen over wanneer hij ze als eerste at, maar ze waren in ieder geval speciaal voor hem ...

Read more
Witte chocolademuffins

Witte chocolademuffins

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Ik ben gek op het maken van muffins, omdat ze zo simpel en snel klaar zijn. Voor het beste resultaat mix je de ingrediënten niet, maar roer je ze door elkaar en laat je er klontjes in. Dat is HET geheim voor goede muffins met de juiste structuur en vorm. ...

Read more
Madline (madeleine)

Madline (madeleine)

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3 / 5)

Heerlijke cakejes in schelpjesvorm! De cakejes zijn afkomstig uit Commercy, een provincie in het noorden van Frankrijk. "Madeleine" zou in de 18e eeuw een boerin zijn geweest, die bij het onverwacht bezoek van hertog Stanislaus Leszczynski deze cakejes zou hebben gebakken met wat ze op dat moment in huis had. ...

Read more
Chocolade tulband cake

Chocolade tulband cake

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.4 / 5)

Een heerlijke cake! qua smaak en qua uiterlijk! Het is zeker een aanrader!

Read more