Loader

Recipes from Ingredient: Bloem

Bloem is een fijngemalen meel van granen, waaruit de buitenste schilletjes, de zemelen en de kiemen van het graan verwijderd zijn.

Muffins beestenboel

Muffins beestenboel

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.8 / 5)

Muffins beestenboel, Als je geen glazuur hebt, kun je dit ook zelf maken: neem 150 g gezeefd poedersuiker en meng dit met 2 - 3 eetlepels warm water.

Read more
Wafels

Wafels

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.2 / 5)

Belgische middelharde wafels. Heerlijk met poedersuiker. Lekker bij de koffie of CHOCOMELK!

Read more
Churros (gefrituurde deegstengels)

Churros (gefrituurde deegstengels)

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.7 / 5)

Churros (gefrituurde deegstengels), dit is zoooooo heerlijk vooral ook lekker bij marokkaanse thee!

Read more
Aardappelmsemen

Aardappelmsemen

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3 / 5)

Aardappelmsemen, Msemem gemaakt van aardappel en bloem. kneed dit tot een deeg, laat het 15 minuten rusten en rol het uit tot een rechte lap. Snij met een mes voorzichig in stukken van 10x10 cm.

Read more
Pindahartjes met honingglazuur

Pindahartjes met honingglazuur

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.8 / 5)

Heerlijke luchtige koekjes met een superlekker honingglazuur, deze moet je echt eens proberen!

Read more
Msemen gevuld met kip

Msemen gevuld met kip

Recipe Type: , , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.2 / 5)

Lekker Mesemen/Rghayef gevuld met heerlijke pikante kip. Msemen is een traditionele marokkaanse pannenkoek waarvan de hoofdingredienten bestaan uit griesmeel en boter. Deze pannenkoeken worden meestal gebruikt als begeleiding bij een kopje aromatische ochtend muntthee of van romige koffie. Msemen kan ook worden gevuld met groenten of vlees vullingen.

Read more
Mlaui (Ronde lmsemmen)

Mlaui (Ronde lmsemmen)

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.5 / 5)

Mlaui (Ronde lmsemmen), Lmsemmen op een andere manier bereidt.. vandaar de ronde vorm..errug lekker!!

Read more
Harira met bruine linzen

Harira met bruine linzen

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.2 / 5)

Harira is de meest bekende soep in Marokko. Tijdens de vastenperiode (de ramadan) eet men deze soep elke dag. De linzen horen erin, maar de kikkererwten zijn naar keuze. De soep kan ook met rundvlees worden gemaakt, pas de kooktijd dan aan (circa 3 uur).

Read more
Turkse pizza

Turkse pizza – Lahmacun

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.3 / 5)

Lahmacun, in Nederland ook bekend als Turkse Pizza, is een traditioneel oosters gerecht. Het heeft een typisch pikante smaak. Het is gemaakt van deeg dat belegd is met een mengsel van pikant gekruid gehakt, ui, verse tomaten, pikante pepers, en peterselie. Dit wordt vaak bereid in een oven. Het kan ...

Read more
Gebakken vis

Gebakken vis

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (5 / 5)

Read more