Recipes from Ingredient: Bloem
Bloem is een fijngemalen meel van granen, waaruit de buitenste schilletjes, de zemelen en de kiemen van het graan verwijderd zijn.
Broodpannenkoek – Pitabrood
Broodpannenkoek of pitabrood is een plat broodje met een zachte korst. Het wordt overlangs ingesneden, zodat er een soort 'zakje' ontstaat, waarin gyros of shoarma wordt gestopt. In sommige landen wordt het broodje dan ook gebruikt ter vervanging van een bord.
Read moreWalnootkoekjes
Heerlijke walnootkoekejs, je moet een speciaal walnootpannetje hiervoor hebben. Ik plaats daar de foto nog van. Ik heb het pannetje in Marokko gekocht, maar ik hoorde dat ze hier in Beverwijk ook te koop zijn.
Read moreSlagroomgebak
Slagroomgebak, klop in een kom 4 dooiers met 35 gr. suiker tot een romige crème. klop met een schone garde 4 eiwitten met een snufje zout goed stijf.
Read moreAppelcake gevuld met walnoten
Appelcake gevuld met walnoten, makkelijk en lekker. Schil de appels, snijd ze in plakken. Verwarm de over op 160 graden, en vet een springvorm goed in met boter.
Read moreAardbeimolentjes
aardbeimolentjes, Voor het deeg: de bloem met de Backin mengen, zeven, doe het mengsel in een beslagkom. De platte kaas, melk, zonnebloemolie, vanillesuiker, poedersuiker en zout toevoegen.
Read moreGarnale kroketjes
Garnale kroketjes, heerlijk met een salade en frietjes.. Verhit de boter, roer de bloem erdoor en bak deze op zacht vuur ± 3 min
Read moreKip nuggets
kip nuggets, Snij de kipfilets in even grote stukken. Haal ze door de bloem en daarna door het losgeklopte ei.
Read moreKinder pizza
Kinder pizza, Neem het pizzadeegje en zoek naar je eigen verbeelding groenten of een andere garnituur, waarmee je een leuke versiering kan maken.
Read more