Recipes from Ingredient: Bloem
Bloem is een fijngemalen meel van granen, waaruit de buitenste schilletjes, de zemelen en de kiemen van het graan verwijderd zijn.
Chocoladebrownies
Chocoladebrownies, hak de noten in stukjes. Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain marie. Laat de chocolade afkoelen tot ze nog net vloeibaar is. Roer intussen in een kom de margarine met de poedersuiker zacht.
Read morePerzik taart
Perzik taart, Klop de eierdooiers met de helft van de suiker tot ze bleek en romig zijn. Zeef de maizena en de bloem erboven en meng goed. Doe de melk, de rest van de suiker en het vanillestokje in een pan.
Read moreGevulde aubergines met gehakt
Gevulde aubergines met gehakt, dit is echt een heerlijk recept yum yum! We eten het zeker 1 keer in de week en iedereen in dit huis is er weg van mashallah. Ik weet niet zeker uit welk land dit komt maar mijn schoonmoeder zegt dat elk arabies land zo een ...
Read moreChocoladebrownies met noten en rozijnen
Chocoladebrownies met noten en rozijnen, Roer de eieren met de suiker en vanillesuiker. Voeg de bloem en cacao toe (hoef je niet te zeven) en meng dit, maar niet tot een glad beslag er moeten klontjes in blijven.
Read moreZoete broodjes
Zoete broodjes, Lekkere voor bij de koffie. Dit zijn echt heerlijke broodjes, je moet er wel tijd voor nemen.
Read moreBitterballen
Bitterballetjes, Breng in een pan het vlees met het kruidenbuiltje en de bouillon langzaam aan de kook en laat het in circa 1 uur op laag vuur gaar worden.
Read moreGelukskoekjes
Chinese gelukskoekjes met een boodschap erin. Verwarm de oven voor op 180 graden, hete lucht op 160 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Teken drie cirkels van 8 cm en draai het papier om.
Read moreGefrituurde ijsbolletje
Gefrituurde ijsbolletje, het is echt waar! Een bakblik of een platte schaal met een laagje aluminiumfolie 10 min. in de diepvries zetten. Het ijs uit de diepvries halen en met een ijslepel twee bolletjes makken.
Read moreRonde marmercake
Ronde marmercake, heerlijke en makkelijke cake! Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker schuimig. Voeg dan de boter in blokjes toe en mix dit goed glad.
Read moreHarira – Marokkaanse soep
Voor Marokkanen geen ramadan zonder harira! De soep bevat allerlei belangrijke stoffen die nodig zijn voor je lichaam na een dag vasten. Buiten de ramadan kun je de soep uiteraard ook eten hoor, lekker met een hapje erbij of voor de lunch. Als voorgerecht kan ook, maar de soep is ...
Read more