Recipes from Ingredient: Bloem
Bloem is een fijngemalen meel van granen, waaruit de buitenste schilletjes, de zemelen en de kiemen van het graan verwijderd zijn.
Calamares fritos a la Romana
calamares fritos a la Romana, Frituur de calamares zorgvuldig, want de inktvis wordt taai en elastiekerig als hij te lang wordt gebakken, maar als je het goed doet, wordt de inktvis zacht en sappig.
Read moreBaghrir – gringo – marokkaanse pannekoek
Baghrir - Gringo - Marokkaanse Pannekoek, je neemt een mengkom en giet daar 400 ml lauw water in, hierin verbrokkel je de gist en je roert tot dat die opgelost is.
Read moreKersenvlaai
Kersenvlaai, Een heerlijke vlaai met kersenvulling. Ik heb hem een tijdjes geleden al 2 keer gemaakt en gisteren weer om de thuiskomst van mijn ouders van hun vakantie t vieren! Het komt oorspronkelijk uit een heel oud kookboekje van Dr. Oetker uit 1940 of rond die tijd.
Read moreMini cakes
Mini cakes, Meng de bloem en het bakpoeder en roer er het eier-suikermengsel door. Tot slot ook nog de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig onder roeren (niet meer kloppen).
Read moreTiramisu Cake roll
Heerlijke Tiramisu Cake roll, Bekleed een grote rechthoekige bakblik of bakplaat met bakpapier. Doe de eieren en de suiker in een keukenmachine en klop op hoge snelheid tot deze dik, bleek en bijna wit van kleur is.
Read more