Recipes from Ingredient: Bakpoeder
Baghrir – gringo – marokkaanse pannekoek
Baghrir - Gringo - Marokkaanse Pannekoek, je neemt een mengkom en giet daar 400 ml lauw water in, hierin verbrokkel je de gist en je roert tot dat die opgelost is.
Read moreMini cakes
Mini cakes, Meng de bloem en het bakpoeder en roer er het eier-suikermengsel door. Tot slot ook nog de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig onder roeren (niet meer kloppen).
Read moreKersenvlaai
Kersenvlaai, Een heerlijke vlaai met kersenvulling. Ik heb hem een tijdjes geleden al 2 keer gemaakt en gisteren weer om de thuiskomst van mijn ouders van hun vakantie t vieren! Het komt oorspronkelijk uit een heel oud kookboekje van Dr. Oetker uit 1940 of rond die tijd.
Read moreMarokkaanse harcha
Harcha (ook wel gespeld als harsha) is een Marokkaans gebakken broodsoort gemaakt van griesmeel, boter. Je kan het een beetje vergelijken met een Engelse muffin maar dan niet zo zoet. Het doet velen denken aan maisbrood.
Read moreTiramisu Cake roll
Heerlijke Tiramisu Cake roll, Bekleed een grote rechthoekige bakblik of bakplaat met bakpapier. Doe de eieren en de suiker in een keukenmachine en klop op hoge snelheid tot deze dik, bleek en bijna wit van kleur is.
Read moreCitroen amandelkoekjes
Citroen amandelkoekjes, staafjes niet te groot maken want ze zetten wat uit in de oven.
Read more