Recipes from Ingredient: Azijn
Azijn is een levensmiddel dat ontstaat wanneer gegiste producten verzuren door de juiste bacteriën. Als bijvoorbeeld bij de rijping van wijn lucht in het vat komt kan de alcohol worden omgezet in zuur en ontstaat wijnazijn. Azijn is chemisch gezien een oplossing van 4 tot 15% azijnzuur met geur- en smaakstoffen.
De van alles en nog wat lekkere salade
De van alles en nog wat lekkere salade, Pasta aan de kook brengen met een een scheutje olijfolie en een kwart bouillonblokje. En de pijnboompitten licht roosteren, pas ze kunnen snel aanbranden als het vuur ook maar iets te hoog staat.
Read moreKoude Marokkaanse wortelsalade
Koude Marokkaanse wortelsalade, maak de wortelen schoon en kook ze in water met een beetje zout gaar. Giet ze af en spoel ze met koud water en laat ze door en door koud worden in een bad met ijswaer.
Read moreVietnamese loempia’s
Echte traditionele Vietnamese loempia's, Snij de garnalen in kleine stukjes. Zet de vermicelli in een bak met heet water en deze zacht worden en knip het in kleine stukjes van ongeveer 10- 15 cm lang.
Read moreFoe yong hai
Foe Yong Hai, is een Chinees gerecht van ei met tomatensaus. De naam Foe young hai is een fonetische vertaling voor roerei gemengd met krab. Oorspronkelijk waren garnalen een basisingrediënt samen met lente-ui. Tegenwoordig is het recept aangepast, en kan men het vegetarisch verkrijgen of met andere vleessoorten, zoals cha ...
Read moreVoorgerecht salade
Voorgerecht Salade, Kook de pasta of rijst, de aardappels en de wortels gaar, doe het allemaal in aparte bakjes.
Read moreGrieks slaatje met fetakaas
Grieks slaatje met fetakaas, Snij de tomaten in partjes. Schil éen komkommer, haal de pitten eruit en versnij de komkommer in blokjes. Schil de rode ui en snij in ringen.
Read moreVis tajine
Vis Tajine, Je doet die visjes in een bak en doet er de koriander, knoflook, saffraan, paprikapoeder, komijn, zout, peper en een theelepel azijn erbij. Dit goed mengen en apart zetten...
Read moreAardappeltonijnsalade
Aardappeltonijn salade, Kook de aardappels met schil tot ze gaar zijn, haal ze eruit schil ze en snijd in kleine blokjes. Laat het even afkoelen snijd de ui in hele kleine blokjes, en de augurk ook.
Read more