Loader

Recipes from Ingredient: Aubergine

De aubergine wordt ook wel 'eierplant' of 'eiervrucht' genoemd. Die naam is afgeleid van het Engelse eggplant. Wilde aubergines hebben namelijk het formaat en de kleur van een kippenei. In oude termen wordt ook van 'melanzaanappel' gesproken. De aubergine is een heerlijke vrucht die tot de groenten wordt gerekend. Met deze kleurrijke vruchtgroente kan eindeloos worden gevarieerd.

Gevulde aubergine

Gevulde aubergine

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.5 / 5)

Een gerecht wat als tapas of voorgerecht gegeten kan worden.

Read more
Groentecurry met pandanrijst

Groentecurry met pandanrijst

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3 / 5)

pittig..

Read more
Marokkaanse groentestoofpot met kikkererwten

Marokkaanse groentestoofpot met kikkererwten

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.3 / 5)

Heerlijk en makkelijk te maken. Dit is een vegetarisch gerecht maar je kan dit ook met kip, kalfs of lamsvlees maken

Read more
Mediterrane groente-vissoep

Mediterrane groente-vissoep

Recipe Type: Cuisine: ,
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Mediterrane, groente-vissoep, Oven voorverwarmen op 225 °C. Aubergine, courgette en paprika wassen en in grove stukken snijden. Groenten en knoflook in braadslede leggen en omscheppen met 3 el olie, peper en zout.

Read more