Recipes from Ingredient: Amandelen
De amandel is het zaad van de amandelboom. Amandelen worden in augustus geoogst. De buitenkant van de 'pit' van deze steenvrucht wordt gekraakt; het vlies wordt verwijderd door de amandel kort te blancheren. De amandel is wel zelfbestuivend, maar kwekers in Californië zetten op grote schaal bijen in voor de bestuiving.
Amandelfinanciers
Deze financiers zijn cakejes, maar worden niet op een standaardmanier gemaakt. Er zit bijvoorbeeld geen bakpoeder in en ook geen eigele, alleen eiwit. Toch zijn ze niet zwaar of compact, maar lekker zacht en luchtig! Je hebt er eigenlijk speciale ovalen vormpjes voor nodig, maar een muffinvorm gaat ook prima.
Read moreKip met rijst uit Libanon
Ik las in een reisblad over een reis naar Beiroet. De schrijver had er zulke lekkere kip met rijst gegeten, djaj ma ruz. Geen recept erbij natuurlijk, dus ik op zoek. Kwam verschillende versies tegen en deze leek me het lekkerst. Het is even wat werk om de kip te ...
Read moreLamsvlees met gedroogde pruimen
Lamsvlees met gedroogde pruimen, eieren, olijven en patatjes
Read moreJamkoekjes
Jamkoekjes kan je op veel manieren maken maar de manier zoals ik in dit recept gebruik leek me ook wel leuk en decoratief.....
Read more