Loader

Recipes from Ingredient: Amandelen

De amandel is het zaad van de amandelboom. Amandelen worden in augustus geoogst. De buitenkant van de 'pit' van deze steenvrucht wordt gekraakt; het vlies wordt verwijderd door de amandel kort te blancheren. De amandel is wel zelfbestuivend, maar kwekers in Californië zetten op grote schaal bijen in voor de bestuiving.

Amandelkoekjes

Amandelkoekjes

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.6 / 5)

Amandelkoekjes, In een tweede kom gemalen amandelen, geraspte citroenschil, vanille aroma en kaneel mengen; vervolgens dit mengsel beetje bij beetje door het eimengsel roeren.

Read more
Banaan-amandelshake

Banaan-amandelshake

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (2.3 / 5)

Banaan-amandelshake, alles mengen... makkelijk en net ff anders door die amandelen. Ook lekker met avocado.

Read more
Dadel koekjes

Dadel koekjes

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.8 / 5)

Read more
Gevulde schelphoorn

Gevulde schelphoorn

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.5 / 5)

Deze koekjes zien er zeer feestelijk en vooral aantrekkelijk uit! Zeker de moeite waard om ze een keer te maken..

Read more
Citroen amandelkoekjes

Citroen amandelkoekjes

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.3 / 5)

Citroen amandelkoekjes, staafjes niet te groot maken want ze zetten wat uit in de oven.

Read more
Verschillende Marokkaanse koekjes

Verschillende Marokkaanse koekjes

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.7 / 5)

Read more
Mokh el sheikh - Amandelkoekjes

Mokh el sheikh – Amandelkoekjes

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.3 / 5)

Heerlijke koekjes die niet gebakken hoeven te worden! Foto: Oum Yassine

Read more
Briwat - Marokkaanse filo- Amandeldriehoekjes

Briwat -Marokkaanse filo-Amandeldriehoekjes

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.5 / 5)

Als je het vouwen door hebt, is het echt een heel makkelijk koekje om te maken, alleen vraagt het wat tijd. Laat je niet verleiden om kant en klare amandelspijs te gebruiken, dat is zo kunstmatig! Ik heb het recept uit een van mijn kookboeken uit Marokko, maar dan aangepast ...

Read more
Seffa medfouna

Seffa medfouna

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (5 / 5)

Seffa Medfouna is een beroemde Marokkaanse gerecht waarin saffraan kip, lam of rund verborgen in een koepel van gestoomde couscous of gebroken vermicelli (chaariya) . De couscous is gezoet met rozijnen, boter en poedersuiker en versierd met gemalen gebakken amandelen, kaneel en extra poedersuiker.

Read more
Gekleurde bonbons

Gekleurde bonbons

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3 / 5)

Read more