Recipes With Course: Hoofdgerecht
Een hoofdgerecht wordt in de klassieke keuken als het belangrijkste deel van een diner gezien. Het kan als gang op een menukaart te vinden zijn. Kenmerk van een hoofdgerecht is dat er nadruk op wordt gelegd door deze uitgebreider dan de andere gangen te serveren.
Bestilla – Bastilla – Pastilla met Kip ala moi
Pastila (ook wel bestilla) is een Marokkaans gerecht dat wordt gemaakt van filodeeg en verschillende vullingen kan hebben. Het is een soort hartige taart. De meest voorkomende vullingen zijn die van duif of kip met amandelen, en die met vis en zeevruchten. De pastilla wordt na het vullen afgebakken in ...
Read moreKalinti – karan – karantika
Kalinti - karan (ook wel karan in Oujda of karantika / garantita in Algerije) is een Vlaan- of quiche-achtige gerecht gemaakt van kikkererwtenmeel en eieren. Het is populair in het noorden van Marokko (Tanger en omstreken), waar het verkocht wordt in stukjes als straateten.
Read moreSnel gemaakte Pizza
Pizza (snel klaar te maken), dit voor de werkende moeders onder ons die niet veel tijd hebben om een volledige maaltijd te koken na het werken.
Read moreDoradovis uit de oven in een garnalensaus
Doradovis uit de oven in garnalensaus, Alles in een teiltje doen en de vis hiermee insmeren, dan de vis in dat teiltje laten marineren.
Read moreTajine van visballetjes in tomatensaus
Lekker en gezond; vis en de ontelbare gerechten die je er mee kunt maken.... Deze visballetjestajine kan je maken met elke witte vissoort die je lekker vindt, zoals kabeljauw, wijting, heek, etc.....
Read moreTajine van ossenstaart met uien en kikkererwten
Ossenstaart kennen we van de soep maar ook in een tajine is ossenstaart verrukkelijk.... Dit recept wordt bereid in een snelkookpan, maar je kunt het ook bereiden in een gewone kookpan of een tajine; het moet dan natuurlijk w?©l langer stoven....
Read moreKiptajine uit Essaouira
Een heerlijke tajine volgens een recept uit de Marokkaanse vissersplaats Essaouira aan de Atlantische Oceaan......
Read moreCouscous
couscous met kip uien en rozijnen courgette wortels en pompoen. Couscous is een zeer populair gerecht in Noord-Afrika. Couscous wordt gemaakt van grof gemalen gries van durumtarwe. Van hiermee gemaakt deeg worden in een draaitrommel bolletjes gevormd die net zoals houdbare pasta's worden gedroogd.
Read more