Loader

Recipes With Course: Bijgerecht

Een bijgerecht is een gerecht dat in een gang van een maaltijd ernaast of erbij wordt geserveerd. Het is vaak cultureel bepaald wat als bijgerecht - of extra gerecht - wordt gezien en wat als onderdeel van betreffende maaltijd. In Frankrijk wordt rijst bijvoorbeeld als bijgerecht geserveerd. In de Nederlandse keuken is dit vaak een onderdeel van het hoofdgerecht.

Bissara - baysara - erwtensoep

Bissara – baysara – erwtensoep

forkforkforkforkfork Average Rating: (4.3 / 5)

Er bestaat een zeer veelzeggende Marokkaanse uitdrukking die je gebruikt als een vriend in nood is: ‘Hij is zo arm dat hij alleen nog maar bissara eet’. Zoals zoveel recepten die uit armoede geboren zijn, is deze puree van gedroogde bonen smakelijk én gemakkelijk te bereiden. Dit gerecht is een ...

Read more
Pizzarollen

Pizzarollen

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.3 / 5)

Met de vulling van deze opgerolde pizzabroodjes kun je natuurlijk eindeloos variëren.

Read more
Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Briek

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (5 / 5)

Erg lekkerrrrrrrrr!

Read more
falafel

Falafel

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.8 / 5)

Gehaktballetjes gemaakt van hommis (KIkkererwten)

Read more
Tabouleh

Tabouleh

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3 / 5)

Taboulé of tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Het wordt als voorgerecht of bijgerecht gegeten. Het gerecht bestaat uit bulgur, gesneden tomaten, munt, peterselie met uien, bosui of sjalotten.

Read more
Vismhancha

Kleine vismhancha

Recipe Type: , , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.4 / 5)

Mhansha, in dit geval vismhancha is een in een spiraal gevulde filodeeg, die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. In dit recept wordt het gevuld met vis o.a. kabeljauwfilet, roze garnalen, garnalen, Surimi en inktvis.

Read more
Tajin bel humis

Tajin bel humis

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Read more
Vis loempias

Vis loempias

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.5 / 5)

Verrukkelijke vis loempia's.

Read more
linzensoep50

Rode linzensoep

Recipe Type: , , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

licht en makkelijk

Read more
Harira de nationale Marokkaanse soep

Harira de nationale Marokkaanse soep

Recipe Type: , , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3 / 5)

Harira is de nationale Marokkaanse soep. Het is een gebonden, rijk gevulde soep met als belangrijkste ingrediënten: tomaten, kikkererwten, linzen en selderij. In de verschillende streken in Marokko bestaan verschillende varianten op deze soep. Tijdens de ramadan wordt harira dagelijks gegeten bij het verbreken van het vasten, dit omdat de ...

Read more