Chef ellouisa
All Recipes and Posts by ellouisa
Schwarzwalder kirschtorte taart
Deze Schwarzwalder kirschtorte is een overheerlijke taart van chocoladebiscuitdeeg met slagroom, kersen en chocoladeschaafsels.
Read moreApfelstrudel met bladerdeeg
Een originele apfelstrudel maak je niet met bladerdeeg, maar deze versie is zeker niet minder lekker dan de originele. Hij is ook snel klaar en je hebt weinig ingrediënten nodig.
Read moreChocolade-cakerol
Een cakerol lijkt moeilijker te maken dan het in werkelijkheid is. Als je je houdt aan de tips die ik hier geef, kan het niet misgaan!
Read moreKaneelbroodjes
Ik weet nog goed dat deze broodjes een van de eerste baksels waren die ik uitprobeerde. Gezien bij de "recepten van Kitchenprinces". Niet wetende dat gistdeeg erg bewerkelijk is, ging ik aan de gang en had meteen het recept maar even verdubbeld. Resultaat? Baksteenbroodjes waar je een raam mee in ...
Read moreKrichlat gevuld met chocolade
Dit recept heb ik van de beroemde Marokkaanse kokkin Choumicha. Weet niet meer of ik het van tv heb opgeschreven of ergens heb gelezen, maar weet wel dat ze heerlijk zijn!
Read moreVanillekrullen
Deze broodjes zijn heerlijk door de vulling met vanille. Ik heb bereidingsfoto's gemaakt voor het vouwen van de broodjes in deze vorm.
Read moreKersentiramisu
Voor degenen die mij al langer volgen een oude bekende :) Een heerlijke variatie op de bekende tiramisu met koffie en lange vingers is deze kersentiramisu. Let op dat je geen kersen uit een pot gebruikt, maar echte vlaaivulling. Je kan het ook in glazen maken (breek de lange vingers ...
Read moreMarokkaanse roerbakschotel
Het recept voor deze roerbakschotel heb ik van Riannah. Het is een heerlijke en snelle schotel, makkelijk voor na je werk of een drukke dag! Het is Marokkaans door de kruiden die je gebruikt, verder is er naar mijn weten geen roerbak gewoonte in Marokko ;)
Read moreSlagroom stijf kloppen
Slagroom kan worden bereid uit verschillende soorten dunne room die van de volle melk worden geschept. Het vetaandeel van slagroom bedraagt 30 à 40 procent. - wikipedia
Read more