Chebbakia
2014-08-29- Skill Level: Uitdagend
- Toevoegen aan favorieten
- Prep Time: 2:00 h
Average Member Rating
(4 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
Ingredients
- 1 kilo meel
- 2 eieren
- 4 eetlepels azijn
- 1 theelepel kaneel
- 150 gram sesamzaad
- 1 eetlepel anijszaad
- beetje vanillesuiker en bakpoeder
- 2 zakjes gist
- 200 gram boter
- 15 cl (olijf)olie
- 1 snufje arabische gom
- 1 snufje saffraan
- 10 cl oranjebloesemwater
- 1 kilogram honing
- olie om te bakken
Method
Step 1
Rooster de sesamzaad eventjes in een koekenpan.
Step 2
Neem een grote kom en voeg daarin de ei, azijn, kaneel, gestampte anijszaad, 100 gram sesamzaad toe en meng dit goed met elkaar.
Step 3
Meng in een andere kom de boter, olijfolie en de oranjebloesemwater goed door elkaar, waardoor de boter gesmolten raakt en voeg dit bij de rest toe en meng dit geheel goed door elkaar.
Step 4
Voeg daarna de gist, fijngestampte arabische gom en vervolgens het meel toe en kneedt dit goed door elkaar met je handen tot je een gelijkmatige stevige deeg krijgt.
Step 5
Verdeel het deeg in grote balletjes, dek het af met een plastic zak en laat voor 15 minuten even rusten.
Step 6
Bereidingswijze: Op een met meel bestoven aanrecht of werkplek rol je het deeg uit (per balletje).
Step 7
Snijd met een deegwielroller een rechthoek en verdeel deze weer in zes kleine rechthoeken. Snijd in elk rechthoekje 4 verticale lijnen zonder dat het deeg uit elkaar valt. Je pakt een vierkantje op en verstrengelt voorzichtig de stroken door elkaar heen in een vorm van een bloem, door de middelste stroken boven de anderen uit te laten steken. Zo maak je alle chebbakia.
Step 8
Verwarm de olie in een pan en bak de chebbakia’s goudgeel.
Step 9
Haal ze eruit met een schuimspaan.
Step 10
Dompel daarna meteen de chebbakia’s in warme honing en laat ze uitlekken.
Step 11
Bestrooi de chebbakia’s met het resterende sesamzaad.