Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen
2016-01-08- Course: Dessert
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Yield: 6 taartjes
Average Member Rating
(3.8 / 5)
5 People rated this recipe
Related Recipes:
Ooooh deze cheesecakes klinken te mooi om waar te zijn, witte chocolade en frambozen, kan het nog lekkerder? Nou misschien wel niet haha, ze zijn echt verrukkelijk! Wel heel machtig en je komt er vast meteen een kilo van aan, maar dat geeft niet, zo’n taartje moet af en toe kunnen.
Het recept heb ik van de blog zoet&verleidelijk en dat zijn ze inderdaad, zoet en verleidelijk. Ze zien er mooi uit en zijn lekker zoet. Al vind ik de suiker niet zo nodig, kun je dus ook verminderen of weglaten. De witte chocolade is al zoet genoeg. Zij maakt er trouwens 1 grote taart van, dat kan ook, maar ik vind deze mini’s ook erg leuk. Ik heb het recept gehalveerd (en iets aangepast) en kreeg daar 6 mini cheesecakes van 6 cm doorsnede uit. Voor de vormpjes heb ik kookringen gebruikt, die kun je kopen in kookwinkels of diverse webshops met kook- en bakartikelen.
Ik had de vormpjes nu lichtjes ingevet met zonnebloemolie, dat ging wel, maar volgende keer wil ik een ringetje van bakpapier proberen. Dan zijn ze net wat strakker denk ik zo.
Ingredients
- Ingredienten voor 6 taartjes:
- 90gr bastognekoekjes (of kandijkoeken van eigen merk)
- 25 gr blanke amandelen
- 40 gr roomboter
- 250 gr witte chocolade
- 125 ml slagroom
- 125 ml magere kwark
- 125 ml mascarpone
- 50 gr witte basterdsuiker
- Extra:
- Bakje frambozen
- 50 gr witte chocolade
Method
Step 1
Maal de koekjes met de amandelen fijn. Smelt de boter en meng met de kruimels.
Vet je vormpjes lichtjes in of bedek met een ringetje bakpapier. Zet op een bakblik of plank met wat bakpapier en schep in elk vormpje wat kruimelmengsel. Druk goed aan tot een bodempje (bijv met de onderkant van een klein glaasje). Smelt de witte chocolade au bain marie (geen olie erbij doen!) en laat afkoelen tot het nog net vloeibaar is (het mag wel stevig zijn, maar je moet het met een lepel kunnen opkloppen zeg maar, zie de video). Klop de slagroom met de suiker lobbig (dus niet stijf). Mix dan de mascarpone en kwark erdoor. Dan de witte chocolade erbij en mooi glad mixen. Schep dit in gelijke delen op de bodempjes en verdeel de frambozen erover. Laat dan minimaal 2-3 uur in de koelkast opstijven.
Verwijder dan de vormpjes, ik heb dat gedaan door op de bodem te drukken zodat ze aan de bovenkant eruit schuiven. Doe dit voorzichtig en met beleid zodat ze mooi blijven.
Garneer met geraspte witte chocolade en bewaar ze in de koelkast.
In een springvorm van 20 cm kun je hetzelfde recept doen en krijg je dit eindresultaat:
Tip(s): de taart is ontzettend machtig, snijd hem dus in niet te dikke plakken. De bodem van de taart kun je eventueel al een dag van tevoren maken en deze in de koelkast bewaren. De taart zelf is ook erg lekker als hij een nachtje in de koelkast heeft doorgebracht.