Zelfgemaakte vanillevla
2015-12-19- Course: Dessert
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Yield: 4
- Servings: 4
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 40m
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
Deze vanillevla is heerlijk romig en zacht, niet te zoet en smaakt heerlijk met rode bessen, aardbeien of frambozen.Gebruik hiervoor een echt vanillestokje en geen vanillesuiker voor het beste resultaat.
Ingredients
- 1 vanillestokje
- 500 ml melk
- 25 gr custard
- 30 gr suiker
Method
Step 1
Doe de melk in een pannetje (houdt 3 el melk apart). Snijd het vanillestokje open en haal de merg eruit, doe dit bij de melk. Doe ook het stokje erbij en breng het aan de kook. Laat het dan op middelmatig vuur 5 minuten koken.
Step 2
Roer de apart gehouden melk los met de custard en de suiker. Haal het stokje uit de melk.
Step 3
Doe de gekookte melk in een maatbeker en schenk voorzichtig de hete melk bij het custardmengsel terwijl je goed blijft roeren.
Step 4
Zet dan weer op het vuur en laat op laag vuur langzaam gaar worden, blijf roeren! Dit duurt een aantal minuten. Doe het dan in een schaal en leg er plastic folie op zodat er geen vel op komt.
Step 5
Laat dit afkoelen en serveer met bijvoorbeeld rode bessen, aardbeien of frambozen.