Loader

Zelfgemaakte vanillevla

2015-12-19
  • Yield: 4
  • Servings: 4
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 40m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

  • Banoffee taartjes - taartjes met banaan en karamel

    Banoffee Taartjes – taartjes met banaan en karamel

Deze vanillevla is heerlijk romig en zacht, niet te zoet en smaakt heerlijk met rode bessen, aardbeien of frambozen.Gebruik hiervoor een echt vanillestokje en geen vanillesuiker voor het beste resultaat.

Ingredients

  • 1 vanillestokje
  • 500 ml melk
  • 25 gr custard
  • 30 gr suiker

Method

Step 1

Doe de melk in een pannetje (houdt 3 el melk apart). Snijd het vanillestokje open en haal de merg eruit, doe dit bij de melk. Doe ook het stokje erbij en breng het aan de kook. Laat het dan op middelmatig vuur 5 minuten koken.

Step 2

Roer de apart gehouden melk los met de custard en de suiker. Haal het stokje uit de melk.

Step 3

Doe de gekookte melk in een maatbeker en schenk voorzichtig de hete melk bij het custardmengsel terwijl je goed blijft roeren.

Step 4

Zet dan weer op het vuur en laat op laag vuur langzaam gaar worden, blijf roeren! Dit duurt een aantal minuten. Doe het dan in een schaal en leg er plastic folie op zodat er geen vel op komt.

Step 5

Laat dit afkoelen en serveer met bijvoorbeeld rode bessen, aardbeien of frambozen.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.