Etikettenfraude bij productie honing
Bij de verkoop van honing wordt in de Europese Unie vaak etikettenfraude gepleegd.
Dat blijkt uit onderzoek van Food Navigator, die 2.237 soorten honing heeft getest tussen juni en november 2015.
Zeker 19 procent van de geteste honing voldoet niet aan de regels van EU. Zo waren 30 procent van de soorten honing die niet door de test kwamen gemixed met goedkoop suikersiroop. Daarnaast zat in 37 procent honing van een andere bloemsoort en 10 procent kwam van een andere regio dan op het etiket vermeld.
De honing werd getest door vier kenmerken: herkomst, suikergehalte, fysisch-chemische parameters zoals bewerkingsmethoden en “andere etiketteringszaken”, zoals bijvoorbeeld niet-toegestane gezondheidsclaims.
Bron: Food Navigator / nu.nl
posted by Kitty Konijnenburg on 21-12-2015
Lekker zeg leuk voor de kerst
posted by Tresia Maria on 21-12-2015
Dit is al jaren bekend ,maar er werd nooit iets aan gedaan hopelijk nu wel ens want ze gooien allemaal troep door ons eten niks is meer zonder suikerstofwisseling en geur/smaak/kleurstoffen of te veel zou,dit moet eens ophouden dan heb je mss kans dt er minder mensen K krijgen door weg laten van die rommel