Loader

Vermicelli in melk

2013-09-08
  • Servings: 1
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

  • Banoffee taartjes - taartjes met banaan en karamel

    Banoffee Taartjes – taartjes met banaan en karamel

Heerlijk als tussendoortje of voor in de avond

Ingredients

  • Melk
    - Vermicelli
    - Vanille of amandelaroma
    - suiker
    - Water

Method

Step 1

Als eerst bak je de  vermicelli in een koekenpan, hierdoor kleurt de vermicelli een beetje. Als je klaar bent zet je het even in een bord opzij.

Dan doe je water met suiker (ik proef altijd even of het water zoet genoeg is) in een pan op het vuur. Zodra het water kookt voeg je een beetje Vanille aroma toe (kan ook met amandelaroma). Dan voeg je vermicelli toe en kook je hierin totdat het gaar is.

Onder tussen kook je alvast de melk, zodra de vermicelli is uitgelekt (vang het over gebleven vocht wel op) voeg je deze aan de gekookte melk. Proef of het zoet genoeg is en voeg zonodig nog wat van het suikerwater toe of een  lepel suiker. Is ook lekker met een beetje kaneel erin maar dat kun je naar eigen smaak toevoegen of weglaten.

Ik laat het nog even meet deksel op de pan staan zodat de melk nog een beetje in de vermicelli trekt. Bismillah

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.