Loader

Hommis kimoen – kikkererwten met komijn

2012-05-01
  • Servings: 5
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (2.8 / 5)

2.8 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

heerlijk en makkelijk recept met kikkererwten en komijn. In Tanger en Tetouan wordt het Hommis kimoen genoemd. Wordt ook kant en klaar op straat verkocht.

Ingredients

  • - 500g Kikkererwten (voor 4 / 5 personen)
    - 3 gl komijn
    - zout
    - water

Method

Step 1

1- De kikkererwten 1 nacht in ruim water laten weken.

Volgende dag:

2- Laat de kikkererwten in een zeef uitlekken en spoel ze iets met wat warm water uit.
3- Geweekte kikkererwten in een  (snelkook)pan doen
4-  Voeg ruim water, komijn en zout toe.

kooktijd ca. 40 minuten


Besa7a ou ra7a

Voor de smaak mag je zelf bepalen hoeveel zout en komijn je er in wilt hebben.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.