Arretjescake
2011-08-13- Cuisine: Nederlandse
- Course: Dessert
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
Arretjescake (in Limburg pletskeskoek) is een koude cake die in traditioneel in verschillende Nederlandse streken gegeten wordt. De naam is afkomstig van het (strip)figuurtje Arretje Nof dat als reclame gebruikt werd voor het botermerk van de Nederlandsche Oliefabrieken (NOF) Calvé-Delft.
Ingredients
- - 125 gr roomboter
- 125 gr plantaardige margarine
- 2 eieren
- 200 gr witte basterdsuiker
- 5 eetlepels cacao
- 200 gr Maria biscuitjes Of Cacao Biscuitjes (Die had ik toevallig thuis..)
Method
Step 1
Smelt de roomboter en margarine op een laag vuurtje in een steelpan. Haal van het vuur. Klop in een grote kom met de handmixer de eieren met de suiker tot het geheel dik en luchtig is. Voeg de cacao toe en roer goed door. Giet al roerend de boter hierdoor. Breek de biscuitjes allemaal in kleine stukjes. Roer de biscuit door het cacaomengsel. Bekleed de cakevorm met bakpapier en schep hier het cacaomengsel in. Strijk de bovenkant met een lepel glad. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. (zeggen ze. IK VIND TOCH ECHT MINIMAAL 6 UURTJES!