Gevulde schelphoorn
2014-10-03- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(3.5 / 5)
6 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Ingrediënten: het deeg
• 500 gram bloem
• 1 eetlepel poedersuiker
• 50 gram gesmolten boter
• 1 theelepel oranjebloesemwater
• 1 ei
• water, om te kneden (hoeveelheid hangt van je meel af)
Vulling
• 250 gram amandelen, ontveld, geroosterde en grof gemalen
• 250 gram gesmolten witte chocolade in een bain-marie
• cornflakes grof gemalen (de hoeveelheid kun je zelf bepalen
Garnering
• gesmolten donkere chocolade
Method
Step 1
Bereiding vulling:
• Blancheer de amandelen en bak ze vervolgens lichtbruin in olie. Laat het afkoelen.
• Maal de amandelen vervolgens grof.
• Doe in een kom de gehakte amandelen de en grof gemalen cornflakes en roer dit door elkaar. Zorg ervoor dat de hoeveelheid cornflakes en amandelen ongeveer gelijk zijn.
Smelt de witte chocolade in een ruime bak en voeg hierbij een beetje bij beetje de amandel en cornflakes mengsel bij.
Meng alle ingrediënten tot een mooie massa dat niet te zacht is!
Bereiding deeg
• Doe de bloem in een kom, voeg de poedersuiker, oranje bloem, ei, gesmolten boter en beetje water. Kneed dit goed voor ongeveer een half uurtje tot een zachte deeg. Als het deeg nog kruimelig of hard is doe je er steeds een beetje bij beetje water bij.
• Rol het deeg uit met een deegroller en snijd het in rechthoeken
• Boter de ijshoorn schaaltjes en bedek ze met de rechthoeken van deeg.
• Maak vervolgens met een nekasch strepen (versieren op eigen manier) en leg ze op de op de bakplaat.