Bloemetjes met Abrikozenjam
2014-10-03- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(4 / 5)
5 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 500 gram zelfrijzend bakmeel (Koopman)
- 250 gram margarine (op kamertemperatuur)
- 2 eieren
- 150 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
Decoratie:
- Abrikozen jam/ Aardbeien jam
- Poedersuiker
Method
Step 1
- Mix de boter, eieren en de suiker tot een romige massa.
- Voeg hierbij de vanillesuiker en dit dan kort mengen.
- Tot slot voeg en een beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel bij.
- Kneed het tot een zachte en soepele deeg.
- Laat het deeg ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.
- Rol het deeg uit en steek er vormpjes uit.
- Bak de koekjes op 180°C ongeveer 15-18 minuten. Let er wel op dat de koekjes wit moeten blijven!
- Dompel de koekjes in poedersuiker.
- Vul dan de ene helft van het koekjes met jam en maak het dicht met een andere koekje.
Succes!
posted by melika on 30-12-2015
zijn dit een soort nederlandse zandkoekjes ?