Sinaasappel bavaroise vlaai
2014-09-26- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 60m
Average Member Rating
(4 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Ingrediënten chocolade (vlaai) biscuit:
- 70 gram suiker
- 35 gram bloem
- 1 zakje vanillesuiker
- 25 gram maizena
- 15a 20 gram cacao poeder
- 2 eieren
- 5 gram bakpoeder
Ingrediënten sinaasappel bavarois:
- 200 ml slagroom
- 1 grote sinaasappel
- 3 gelatineblaadjes
- 75 a 100 gram poedersuiker naar smaak
Method
Step 1
Bereiding chocolade (vlaai) biscuit:
Breek de eieren in en kom. Voeg de suiker toe. Deze 2 moet je stevig en op de hoogste versnelling opkloppen.
Klop ze tot een zeer luchtig schuim. Vervolgens giet je al zevend alle andere ingrediënten bij mekaar. Giet dit geheel bij het schuim en klop op de laagste versnelling. Alles mengen gedurende een minuut. Beboter de bakvorm ( vlaaivorm) . Daarna bestrooi je het met bloem.
Strijk het beslag glad. Plaats de vlaaivorm in de oven . Bak ongeveer in een voorverwarmde oven van 180 graden gaar in 20 a 25 minuten.
Bereiding sinaasappel bavarois:
Was de sinaasappel en rasp de schil ( niet het witte want deze is bitter)
Schil daarna de sinaasappel . haal de sinaasappel partjes uit elkaar. Haal evt. de pitjes eruit. Pureer daarna de sinaasappelpartjes met een staafmixer.
Meng de sinaasappelpuree, de poedersuiker en de sinaasappelrasp samen en breng dit in een klein
Laat dit zachtjes paar minuten doorkoken. Leg de gelatineblaadjes alvast te weken in koud water.
klop de slagroom bijna stijf. Dan als de sinaasappelpuree paar minuten heeft gekookt zet je het vuur uit en voeg je de uitgeknepen gelatineblaadjes eraan toe. Roer het goed en snel door elkaar.
Laat het even afkoelen en voeg het dan al roerend door de opgeklopte slagroom . Giet het direct over de afgekoelde chocolade vlaaibiscuit tot het randje. Leg hem dan in de koelkast om af te koelen.
Voor het serveren eventueel decoreren met chocoladerasp of toefjes slagroom en sinaasappelpartjes....
smakelijk eten...