Loader

American pancakes

2014-09-21
  • Yield: 12 stuks
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ingrediënten voor ongeveer 12 stuks:
    - 225 gr bloem
    - 1 zakje bakpoeder
    - Snufje zout
    - 1 tl suiker
    - 2 grote eieren, losgeklopt
    - 30 gr gesmolten boter (afgekoeld)
    - 300 ml melk
    - Boter om in te bakken

Method

Step 1

Meng de bloem met bakpoeder, zout en suiker. Klop de eieren los met de boter en melk en klop of mix dit met de bloem tot een dik beslag. Ik gebruik dan een maatbeker om het beslag in de pan te doen (is een tip van Nigella).

Verhit een goede koekenpan met anti-aanbaklaag (bijv. van tefal) en laat een klontje boter erin smelten. Schenk met de maatbeker kleine hoopjes in de pan, die uitlopen tot pannenkoekjes. Bak ze een paar minuten op hoog vuur tot er bubbeltjes in verschijnen, draai ze dan om en bak nog 1 minuut aan die kant.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.