Visbestilla
2014-09-19- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Voorgerecht
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 60m
Average Member Rating
(3.9 / 5)
7 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Pastila (ook wel bestilla) is een Marokkaans gerecht dat wordt gemaakt van filodeeg en verschillende vullingen kan hebben. Het is een soort hartige taart. De meest voorkomende vullingen zijn die van duif of kip met amandelen, en die met vis en zeevruchten. De pastilla wordt na het vullen afgebakken in de oven.
Pastila is een feestelijk gerecht en wordt daarom vaak geserveerd voor gasten en op feestelijke gelegenheden zoals bruiloften en geboortefeesten.
Ingredients
- - 500 gram visfilet
- 500 gram garnalen
- 1 pak Filodeeg
- 250 gram champignons
- 1 groene en 1 rode paprika
- 1 pakje mihoen
- 1 bosje koriander
- 1 bosje peterselie
- Snufje saffraan
- 2 theelepels Peper
- 1 theelepel Gember
- 1 theelepel Paprikapoeder
- Klein beetje Komijn
- Soepkom Olijfolie
- Citroen
- Sambal
- Knoflook
- Zout
- 2 Visbouillonblokjes (liefst van knorr)
- 1 pakje boter, gesmolten
Method
Step 1
Bereid de mihoen volgens de verpakking en knip of snijd in kleinere stukjes.
Olie, saffraan, gember, peper, zout, knor, paprikapoeder, komijn en de gehakte koriander en peterselie, geraspte knoflook en geperste citroen in een pannetje doen, roeren en 5 min zachtjes laten pruttelen. Doe er een beetje water bij.
Visfilet in middelgrote stukken, en de garnalen in een steelpannetje.
Champignons kan je bakken in een koekenpan met een gesnipperd uitje, (of gewoon uit pot en zonder ui, wat je lekker vindt), hierbij de geroosterde paprika's die in blokjes gesneden zijn, ook in een steelpan. Over elk steelpannetje doe je een soeplepel marinade. De mihoen uitlaten lekken en ook hierover een soeplepel saus. Dan alles laten uitlekken. Je kunt nu de vulling door elkaar mengen of het in aparte lagen doen.
Bedek een bestillabakvorm met bakpapier en leg hierin 4 filovellen met de helft over de randen van de vorm heen. Besmeer met gesmolten boter en schep hierop de vulling (in een geheel of in laagjes, eerst mihoen, dan vis, dan groenten). Vouw de vellen naar binnen en leg er nog een vel bovenop en besmeer die ook met boter. Vouw de overige randen onder de bestilla en bak de bestilla op 220 graden 20 minuten met folie en daarna zonder folie tot hij goudbruin is.