Krokante kip met olijven en ingemaakte citroen
2014-08-30- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Hoofdgerecht
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(3 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Krokante kip met olijven en ingemaakte citroen
Ingredients
- - 2 kippen
- 5 sjalotten
- 100 gram paarse olijven
- 3 ingemaakte citroenen
- 4 teentjes knoflook
- 6 takjes peterselie
- 1 dessert lepel peper
- 1 1/2 dessertlepel gember
- 1/2 dessert lepel kurkuma
- zout naar smaak
- scheutje olie
- scheutje olijfolie
Method
Step 1
Was de kippen goed en laat ze goed uitlekken.
Marineer de met bovenstaande ingrediënten en laat een paar uur in de koelkast trekken.
Schil nu de sjalotten, snijd ze door midden en doe ze in de pan met een scheutje olie.
Bak ze kort en bak de kippen kort rondom mee.
Doe nu de overgebleven marinade met 2 kopjes water erbij en kook de kippen voor 20 minuten.
Haal de kip uit de bouillon en doe ze in de oven en rooster ze goud bruin.
De overgebleven bouillon kook je tot het vocht zich mindert voor de helft.
Voeg hier de olijven bij en de door 4 gesneden citroenen en kook ze kort mee.
Serveer op een bord de bouillon eerst met olijven.
Leg hier de geroosterde kippen op en versier met citroen