Amandelfinanciers
2014-08-29- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Yield: 10
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(3 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Ingrediënten voor 10 stuks:
- 160 gr roomboter
- 90 gr gepelde amandelen of amandelschaafsel
- 40 gr bloem
- 175 gr poedersuiker
- 5 eiwitten
- Geraspte schil van 1 citroen
- 10 frambozen
Method
Step 1
Smelt de roomboter op laag vuur en laat even op het vuur staan zodat de boter bruin wordt. Giet door een zeef en laat lauw worden. Maal de amandelen of amandelschaafsel fijn tot poeder. Meng met de bloem en poedersuiker. Klop de eiwitten los, maar niet schuimig of stijf.
Meng het bloemmengsel, citroensap en de boter erdoor. Meng goed en schep in een ingevette muffinvorm (of doe er eerst papiertjes in). Druk in de bovenkant een framboos en bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden (hetelucht 160 graden) 10-15 minuten.