Loader

Overheerlijke rolcake

2014-01-31
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.8 / 5)

3.8 5 18
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

18 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • eieren
    - 3 eetlepels heet water
    - 150 gram suiker
    - 80 gram bloem
    - 1 theelepel bakpoeder
    - 2 eetlepels cacao (kan meer)

Method

Step 1

1. Begin met de eidooier en het eiwit van elkaar te scheiden. Klop de eidooiers samen met het heet water op tot een schuimige massa.


En voeg hier de suiker er aan toe tot er een schuimige massa ontstaat.

Nu begin je met de eiwitten,
Klop de eiwitten tot schuim (als je wilt weten of het genoeg is, keer je het om) zeef de 80 gram meel en ga erdoor heen met een lepel! Pas op niet al te snel roeren!
En heel voorzichtig de meel erdoor heen halen.
Voeg dan de eidooier mengsel toe en roer dit heel voorzichtig.

Dan pak je een andere kom en doet er de helft van het gehele mengsel erin. En voeg je hier de 1 eetlepel cacaopoeder er aan toe.

Bekleed een bakvorm met bakpapier en pak een beetje van je beslag en maak hier strepen van, op je bakplaat.
Werk alles af! En doe dit in de oven voor circa 10 minuten, op 175 graden. aangezien dit snel gaar is.

Als je cake gaar is probeer je de bakpapier er van af te halen en dan neem je een VOCHTIGE theedoek (niet een kletsnatte theedoek). Rol de cake op samen met de handdoek en tik hier voorzichtig op en ontrol het geheel weer!

Dit laat je afkoelen, en vervolgens vul je dit met zelf geklopte slagroom, smaak kan verschillen bij mensen maar ik heb hier wat citroenschil bij gedaan, lekker fris!

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.