Volkoren cake met rozijnen
2014-01-14- Cuisine: Nederlandse
- Course: Dessert, Ontbijt
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 8
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(3.7 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja
Gezonde volkoren cake met rozijnen, krenten, cranberry’s, gember en mandarijnen. Erg lekker als je ze besmeert met zoute roomboter.
Ingredients
- 25gr krenten
- 75gr rozijnen
- 50gr gedroogde cranberries (vossenbessen)
- 2 eieren
- 100gr basterdsuiker
- 225gr volkorenmeel
- 1 volle theelepel bakpoeder
- 3 mandarijnen
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel gemberpoeder
Method
Step 1
Doe de krenten, rozijnen en cranberry's in een kom en giet er ca 250ml hete sterke earl grey thee over. Dek af met een bord en laat een nacht intrekken.
Mix de volgende dag de eieren met de basterdsuiker tot een mooi schuimig geheel. Voeg daaraan toe de zeste van drie mandarijnen, de kaneel, het gemberpoeder en een snuf zout. Meng het bakpoeder met het meel en schep het, samen met het fruit en aanhangend vocht, door de eieren. Vermeng alles goed.
Beboter een langwerpige cakevorm. Doe het beslag erin en bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar in de oven (170 graden).
Laat de cake afkoelen en serveer in plakjes. Erg lekker als je ze besmeert met zoute roomboter.