Algerijnse chocolade-halvakoekjes zonder oven
2013-09-27- Cuisine: Algerijnse
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(4 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Dit heb je nodig:
- 200 fijngemalen biscuitjes (+ 100 gram extra om er doorheen te rollen);
- 200 gram Turkse halva (+ 50 gram extra als vulling);
- 200 gram melkchocolade;
- 4 eetlepels melk;
- 30 gram roomboter;
- een paar ongezouten pistachenoten.
Method
Step 1
Zo maak je het:
Smelt de chocolade "au bain marie", oftewel in een kom boven een pan kokend water samen met de melk en de roomboter.
Haal van het vuur af en laat iets afkoelen.
Vermeng de gemalen biscuitjes en de verkruimelde Turkse halva met de afgekoelde chocolademassa.
Verdeel dat deeg in 18 bolletjes, maak een kuiltje in het midden van elk bolletje en stop daarin een stukje Turkse halva.
Maak het kuiltje dicht en vorm weer tot een balletje.
Rol alle balletjes 2x door de gemalen biscuitjes.
Steek in elk balletje een pistachenootje.
N.B.:Turkse halva kan je uiteraard kopen bij een Turkse supermarkt, maar het is tegenwoordig ook verkrijgbaar bij de “gewone” goed gesorteerde supermarkt zoals b.v. AH. Het is verkrijbaar in verschillende smaken, dus kies zelf welke smaak je het best in dit koekje vindt passen…….