Loader

Algerijnse chocolade-halvakoekjes zonder oven

2013-09-27
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Dit heb je nodig:
    - 200 fijngemalen biscuitjes (+ 100 gram extra om er doorheen te rollen);
    - 200 gram Turkse halva (+ 50 gram extra als vulling);
    - 200 gram melkchocolade;
    - 4 eetlepels melk;
    - 30 gram roomboter;
    - een paar ongezouten pistachenoten.

Method

Step 1

Zo maak je het:

Smelt de chocolade "au bain marie", oftewel in een kom boven een pan kokend water samen met de melk en de roomboter.

Haal van het vuur af en laat iets afkoelen.

Vermeng de gemalen biscuitjes en de verkruimelde Turkse halva met de afgekoelde chocolademassa.

Verdeel dat deeg in 18 bolletjes, maak een kuiltje in het midden van elk bolletje en stop daarin een stukje Turkse halva.

Maak het kuiltje dicht en vorm weer tot een balletje.

Rol alle balletjes 2x door de gemalen biscuitjes.

Steek in elk balletje een pistachenootje.

 

N.B.:Turkse halva kan je uiteraard kopen bij een Turkse supermarkt, maar het is tegenwoordig ook verkrijgbaar bij de “gewone” goed gesorteerde supermarkt zoals b.v. AH. Het is verkrijbaar in verschillende smaken, dus kies zelf welke smaak je het best in dit koekje vindt passen…….

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.