Libanese kipkebab
2013-09-27- Cuisine: Libanese
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4
- Prep Time: 60m
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Dit heb je nodig:
voor 4 personen:
- 4 kippenfilets;
- 1 ui;
- 1/2 bosje platte peterselie;
- 1 koffielepel tomatenpuree;
- 1 koffielepel scherpe rode peper;
- 1 koffielepel paprikapoeder;
- 1 koffielepel komijnpoeder;
- 1 koffielepel gemberpoeder;
- 1/4 koffielepel kaneelpoeder;
- 8 fijngestampte kardemompeulen (zie foto 2);
- 8 verkruimelde kruidnagelen;
- 1 flinke mespunt nootmuskaatpoeder;
- 2 eetlepels olijfolie;
- zout naar smaak.
Method
Step 1
Zo maak je het:
Doe in een haakmolen of keukenmachine de kipfilet, de in stukken gesneden ui en de tomatenpuree met de olijfolie.
Mix alles fijn en voeg er dan de specerijen en zout naar smaak aan toe. Mix alles opnieuw goed door elkaar.
Doe de massa in een kom, dek af met plasticfolie en zet minstens 30 minuten in de koelkast zodat alle smaken zich goed met elkaar vermengen.
Vorm met vochtige handen een soort "worstjes" van het mengsel.
Steek die evt. aan satéprikkers, maar dat hoeft niet.
Bestrijk ze met wat olie met een kwastje en grill ze op de barbecue, op een elektrische grill of in een hete grillpan aan alle kanten mooi bruin en gaar.
Dien ze op met bijvoorbeeld dürümvellen, pitabrood, tomaten- en of komkommersalade, ijsbergsla en een lekkere saus naar keuze zoals tzatziki, raïta of een andere saus naar je eigen keuze.