Pittige vissoep met tomaten, kikkererwten en couscous
2013-09-25- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Dit heb je nodig:
- 500 gram witte visfilets (bijvoorbeeld kabeljauw, zeebaars, brasem);
- 1 eetlepel olijfolie;
- 1 fijngehakte ui;
- 1 groene chilipeper, in fijne plakjes;
- 400 gram tomatenblokjes uit blik;
- 400 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt;
- 50 gram grove couscous (couscous moyen);
- 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie;
- 1 eetlepel fijngehakte verse munt;
- 1 theelepel gemalen koriander;
- 1 theelepel gemalen komijn;
- 1 theelepel paprikapoeder;
- 1 liter water;
- 2 visbouillonblokjes;
- wat dikke (Griekse) yoghurt voor de garnering.
Method
Step 1
Zo maak je het:
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit daarin de fijngehakte ui al omscheppend tot-ie glazig is.
Voeg er dan de groene chilipeper en de specerijen aan toe en laat 2 minuten al omscheppend meebakken.
Voeg er dan de tomatenblokjes, de uitgelekte kikker-erwten, het water en de visbouillonblokjes aan toe, roer alles door elkaar en breng aan de kook.
Zet het gas laag en laat het onafgedekt 15 minuten sudderen.
Voeg er de in grove stukken gesneden visfilet aan toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken totdat de vis gaar is maar nog een beetje stevig.
Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe, dek af en laat 10 minuten staan of tot de couscous zacht is.
Schep de vissoep in mooie kommen of borden en garneer met een schepje yoghurt. Bestrooi met wat fijngehakte platte peterselie en munt.