Appelflappen met amandelspijs
2013-07-24- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(4.2 / 5)
6 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 1 pak roomboter bladerdeeg (voor appelflappen)
- handje gewelde en uitgelekte rozijnen
- 200 gram amandelspijs
- 2 appels
- 4 eetlepels suiker
- 1 tl kaneel
- 1 losgeklopt eitje
- wat amandelschaafsel voor erop
poedersuiker
Method
Step 1
Laat de bladerdeeg van te voren ontdooien.
Schil de appel en snijd in zeer kleine blokjes.
Doe hier de uitgelekte rozijnen bij, de suiker en de kaneel.
Brokkel nu de amandelspijs tussen je vingers.
En roer het mengsel.
Vul de bladerdeeg hiermee en sluit de zijkanten af door met een vork erin te kepen.
Besmeer met een losgeklopt ei.
Bestrooi met amandel schaafjes.
Besmeer weer met het losgeklopt eitje, zodat de schaafjes er niet af gaan.
Bak ze goudbruin op 180 a 200 graden.
Laat ze goed afkoelen en doe de poedersuiker in een zeef en bestrooi ze met poedersuiker door de zeef tegen je hand te tikken.